,

Dit zorgt voor meer resultaten in jouw praktijk

Veel coaches en therapeuten die ik spreek willen groeien. Meer impact hebben. Nieuwe en betere omzetresultaten behalen. Meer en makkelijker cliënten aantrekken dan dat ze nu doen. Omdat ze starten of omdat ze steeds op hetzelfde niveau blijven steken.


Maar vervolgens zie ik tegelijkertijd een soort verlamming ontstaan. Omdat de hang naar perfectie toeslaat of doordat ze alles willen overanalyseren. Zekerheid willen hebben in de stappen die ze gaan zetten.

Op de één of andere manier ontstaat er dan een soort bevriezing, in plaats van dat zij acties ondernemen om die o zo gewenste vooruitgang te boeken.

Ga maar eens voor jezelf na, wat er op jouw wensenlijstje staat op dit vlak.
Of wat jij al eens bedacht had om te gaan doen, maar uiteindelijk ook door jouzelf daarna is ‘stuk’ gedacht. Of die je, om wat voor reden dan ook, op de lange baan hebt geschoven.


Op de één of andere manier zijn we (vaak onbewust) bang om een keuze te maken. En vreemd genoeg nemen we hem dan helemaal niet.

En komt er dus geen enkele actie.
Terwijl dát juist de slechtste keuze is …. als je tenminste vooruit wilt komen.

Want actie zorgt altijd voor reactie.

Eén actie die je weer wat in beweging brengt, die je weer vooruit stuwt … al is het niet eens de beste, maar het is altijd beter dan niets doen.

De uitspraak van Wayne Gretzky is daarbij zo treffend:


‘You miss 100% of the shots you don’t take.’


En precies dát gebeurt er als je perfectie toelaat of gaat overanalyseren en daardoor totaal niet in beweging komt. En dus blijven veel ondernemers ‘hangen’ in de situatie waar ze nu staan.

En ja, je raadt het al: Er komen dan ook geen nieuwe resultaten, laat staan groei. Elke beweging voorwaarts helpt je dus ook voorwaarts. Hoe klein de stapjes ook zijn. Van elke keuze leer je. Altijd!

Weg dus met die besluiteloosheid. En verwelkom actie.

Ik hoop dan ook dat dit je weer het benodigde zetje geeft om vanaf vandaag jouw impact en groei te vergroten!