,

Een baan naast je praktijk (werkt dat?)

Ik kom veel coaches en therapeuten tegen die starten vanuit een parttime situatie. Een baan en een praktijk. En dat is een fijne, veilige basis. Ook ik ben een paar jaar geleden zo gestart.

Het zorgt ervoor dat je met het opbouwen van jouw fundament nog een fijne financiële stroom hebt, waardoor je bijvoorbeeld gelijk een goede website kunt aanschaffen en een traject bij een businesscoach kunt volgen om alles direct goed neer te zetten. En een fijne fotoschoot voor jouw website kunt maken. Tenminste, zo deed ik dat. Daar had ik dan wat geld voor gereserveerd vanuit mijn salaris.

Maar dan …

Er komt een punt dat het gaat schuren. Flink gaat schuren zelfs op gebied van tijd en energie. Want je moet steeds meer schakelen tussen de 2 werelden waar je inzit. In je baan zit je in een soort van 9 tot 5 ‘systeem’, terwijl je juist ook proeft aan de vrijheid en creativiteit van het ondernemerschap.
Die buffer staat je in de weg
En er speelt ook iets anders: dat fijne gevoel van een financiële buffer. Die in het begin zorgt dat je lekker vanuit ontspanning kunt starten.
Die buffer gaat je op een gegeven moment onbewust mentaal in de weg staan. Want natuurlijk doe je al best spannende dingen in jouw marketing, zoals zichtbaar zijn. Toch is dát alleen niet genoeg. Moet je je vooral in het begin flink stretchen.

Maar als je weet dat er aan het einde van de maand toch wel weer een salaris binnenkomt, zal je het sneller uitstellen. Helaas … niets is menselijker dan dat. Maar helaas funest voor de groei van jouw droom.

Zet daarom een datum!
Een datum waarop je definitief gaat stoppen. Al is het over een jaar of over een half jaar. Maar zet een duidelijke punt aan die horizon.


En bespreek dit ook met je werkgever. Door het open te gooien kunnen er ook mooie balletjes gaan rollen. Ik heb klanten gehad die daardoor zelfs kansen kregen om ook al via hun werkgever iets aan te bieden voor de werknemers.

Maar als je geen datum stelt en hoopt dat de oplossing zich vanzelf aandient (bijv. ‘als het lekker gaat lopen’), dan sneeuw je onder en/of sta je over 3 jaar nog op precies hetzelfde punt als waar je nu staat.

Neem een besluit. Door de angst heen.

Creëer voor jezelf financiële pijn in het vooruitzicht. Daardoor ga je namelijk echt (!) pas doen wat je moet doen. In een megasnel tempo. En daardoor gaat het echt stromen.

Enneh…. kan je wel wat hulp gebruiken? Bekijk dan dit eens>>