, ,

Mijn cliënten willen helemaal niet online

‘Mijn cliënten willen niet online’, verzuchtte Annet. Ze had het haar cliënten een aantal keer iets aangeboden tijdens de afgelopen periode. Maar die gaven aan liever te wachten tot het weer offline kon.

Moedeloos werd ze ervan. ‘Het is net of hun probleem opeens niet meer urgent is, terwijl ik weet dat ze mijn hulp echt goed kunnen gebruiken. Juist nu. Ik denk dat online dienstverlening dus gewoon niet werkt voor mijn doelgroep’.

Dit of iets van vergelijkbare strekking heb ik tijdens de lockdown periodes best vaak gehoord. Maar ook in de tijden daartussen, waar een mensen toch wat voorzichter waren. En misschien heb jij ook ervaren, dat mensen niet altijd om online hulp zitten te sprignen.

Toch was er opeens eennoodzaak om te kijken welke online mogelijkheden er waren. Deze shift is in een rap tempo gegaan.

En daarbij zag je dat het de ene ondernemer wel luktte om succesvol op een nieuwe manier een goede omzet te behalen. Terwijl de ander met een paar pogingen het hele online deel liet liggen.

Maar ik zie nu ook gebeuren dat er niet verder gekeken werd dan online gesprekken of online trainingen. Terwijl dat dit niet eens altijd de beste oplossing is. En er online nog veel meer mogelijkheden zijn. Die vaak veel simpel zijn om in te voeren.

Het levert jouzelf ook veel meer flexibliteit op. Want los van het bizarre jaar waar de omstandigheden invloed hadden op jouw praktijk, kan het natuurlijk ook voorkomen dat jijzelf om verschillende reden wat langer uitvalt of even wat minder wil werken. Hoe fijn is het dan, dat jouw cashflow gewoon door blijft gaan.

Online heeft een positieve impact op jouw cliënten

Maar uiteindelijk vind ik dat het vooral ook om jouw cliënt gaat. Wat hij of zij er aan heeft.
En daar liggen echt nog enorme kansen. Want wist je dat online begeleiden in een aantal gevallen een wetenschappelijk bewezen hogere impact heeft dan offline? En dat juist de combinatie ervan voor veel doelgroepen meer dan effectief is?

  1. Omdat herhalen nu eenmaal goed is.
  2. Omdat een online reflectie jouw cliënt een ander perspectief geeft.
  3. Omdat online werken in veel gevallen a-synchroon kan. Dus kan ieder in zijn eigen tijd en tempo geholpen worden.
  4. En omdat het de drempel om bij jou te starten flink kan verlagen.

Ja, zelfs als je lichaamswerk doet zijn er tal van online mogelijkheden!

Maar eerlijk is eerlijk; online werken vergt ook net iets anders van jou als ondernemer, dan offline.
Want voor het aantrekken van cliënten voor jouw online dienstverlening is het belangrijk dat jijzelf de waarde ervan goed kunt overbrengen. Die moet je dus eerst zelf goed kennen én voelen. Het zit namelijk ook vaak in jouw mindset. Want als jij online begeleiden als ‘second best’ ervaart en ook zo brengt, heb je weinig kans van slagen.

En dat heb ik veel coachese en therapeuten zien doen. Niet heel expliciet, maar je voelde het door de boodschap heen.
En ja, het zit ook in woorden! Het zit ook in jouw geloof, vertrouwen en energie.

Het gaat altijd om jouw waarde én mindset

Want weet je …. met jouw kennis en kunde zit het wel goed. Echt! De vorm waarin je het levert kan echter nog meer waarde toegevoegen. Dat neemt in een online variant echt niet af.

En dat vergt dus een mindshift in jouw ondernemerschap. Maar als je die stap eenmaal gezet hebt, til je jouw praktijk echt naar een ander level! Op het gebied van impact en omzet. Maar ook qua lol, variatie en vrijheid in jouw ondernemerschap. Iets wat ik ook dagelijks ervaar.

Wil jij hier diep je hart ook mee aan de slag? Of juist jouw online deel verder uitbouwen? Dan help ik je graag. En begrijp mij goed. Ik ben er niet voor om jouw praktijk helemaal online neer te zetten. Nee… de combinatie is juist zo waardevol.
En je hoeft er ook geen technisch wonder voor te zijn. Integendeel. Het start er mee dat je er voor open gaat  staan en gaat verkennen wat voor jou en jouw doelgroep mogelijk is.

En daar help ik je graag mee in de gratis Masterclass ‘Online kansen voor jou praktijk’. Speciaal voor coaches en therapeuten met een eigen praktijk. Ik geef deze waardevolle training op veler verzoek én vooral ook om jou te helpen in deze bizarre tijd nog één keer en wel op woensdag 24 februari om 9:30 en 19:30 uur. Schrijf je hier dus snel even in>>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *