, ,

Waarom zichtbaarheid in de zorg veel kansen biedt [+ video]

Toegegeven, ik heb er een beetje mijn missie van gemaakt. Zo belangrijk vind ik het in de zorg: Zichtbaarheid. Want er wordt zo veel mooi werk gedaan, dat nog niet verteld wordt. Daar mogen zorgverleners best wat trotser op zijn. Maar daar draait het niet alleen om. Het gaat eigenlijk nog meer om de mensen die op zoek zijn naar passende zorg of hulp. Wist je dat je die zo ontzettend kan helpen als jij hen in hun oriëntatieproces al de mogelijkheden laat zien. Gooi ik er dus toch maar weer en blog en video tegenaan :)

 

Want ik merk dat veel zorgverleners en zorgondernemers er een issue mee hebben: jezelf en je dienstverlening laten zien. ‘Ik ga toch niet met mij zelf te koop lopen’, ‘goede zorg verkoopt zich zelf wel, ga ik niet doen’. En bovendien is het natuurlijk ook eng. Je stelt je ontzettend kwetsbaar op. Haha, vertel mij wat. Deze filmpjes maken was ook even een dingetje hoor!

 

Toch help je niet alleen jezelf maar vooral je cliënten en patiënten, als jij zichtbaarder bent.

Ik geef je daar 4 redenen voor:

  1. Klanten zoeken op verschillende plekken en momenten naar zorg. Op fysieke locaties zoals wachtkamers, bij verwijzers of in folders, maar steeds meer online. Denk aan websites, sociale kaarten en social media. Belangrijk dus dat jij aanwezig bent waar zij zoeken. En omdat met name social media vluchtig is, moet je dus veelvuldig met verschillende verhalen en informatie zichtbaar zijn.
  2. Patiënten of cliënten zoeken meestal op hun probleem, hun zorg of hun pijn. In eerste instantie vaak nog niet op de oplossing. Als jij op verschillende manieren iets vertelt over problemen die jij kan oplossen, dan zal de klant zich sneller herkennen. Je brengt hen daarmee ook op ideeën. Zo sla jij een brug tussen het probleem waar zij op zoeken en de oplossing die jij biedt.
  3. Mensen nemen trouwens niet zo maar contact met je op. Of nemen iets van jou af. Zij willen eerst een beeld van jou krijgen. Dat geldt overigens ook voor verwijzers. Als jij aan jouw zichtbaarheid werkt, werk je dus aan jouw bekendheid. Want als mensen vaker iets van jou zien of horen, gaan ze je herkennen. Als je daarnaast ook waardevolle informatie deelt, dan gaan ze jou waarderen. Zo bouw je vertrouwen op. En verlaag jij de drempel om contact op te nemen.
  4. Zichtbaarheid zorgt er dus voor dat jij mensen al helpt voordat ze iets van jou afnemen. Maar je helpt jezelf ook. Want daarmee trekt je op korte en zeker ook op langere termijn klanten aan. Je bouwt aan een groot netwerk van potentiele klanten en ambassadeurs. En in dat netwerk zitten ook verwijzers die op het juiste moment aan jou moeten denken. Zichtbaarheid helpt jou dus aan een continue klantstroom en groei. Groei van jouw omzet. En dat mag, want meer financiële ruimte helpt jou weer om jouw idealen – waarmee jij ooit jouw praktijk of onderneming begon – te verwezenlijken.

Wil je aan het werk met jouw zichtbaarheid kom dan eens naar één van mijn workshops en ontdek wat er mogelijk is.

illustratie: forwallpaper.com