,

Er liggen nog zoveel kansen in de (complementaire) zorg

 

‘Ik kan daar toch geen extra geld voor vragen?’ Regelmatig hoor ik dit soort argumenten tijdens mijn gesprekken met coaches en therapeuten. Zeker als ik met hen praat over de mogelijkheden van hogere of andere tarieven. En ook tijdens mijn training of coachsessies komen ze in diverse varianten voorbij.

 

Want o jee, wat hebben we toch vaak een moeite met geld. Het lijkt wel of het vies is. Zeker om het aan cliënten en patiënten te vragen. En dat is eigenlijk zo onterecht. Want gezondheid, welzijn en geluk zijn het allerbelangrijkst in het leven van de mens. Bij de meeste tenminste. Het is eigenlijk een universeel gegeven.

Daar hebben mensen dus echt wel flink wat voor over.

En eigenlijk is geld gewoon een vorm van bedanken. Het zijn een soort ‘bedankbriefjes’ voor wat jij teweeg brengt bij hen. Voor wat jij voor hen oplost of bij hen transformeert.

Je helpt jouw cliënten immers van hun pijn af, neemt zorgen weg, of maakt hen gewoon een stuk gelukkiger. Dat is ontzettend veel waard. Daar zijn mensen je vaak meer dan dankbaar voor. Het gaat namelijk niet om jouw uren, maar om het waardevolle resultaat dat jij levert.

 

Maar toegegeven. Ik snap het natuurlijk ook wel een beetje. Zeker als je zorg levert dat altijd 100% vergoed wordt of werd. Dan is het wel wat moeilijker om er nu geld voor te vragen. Want dat zit niet in het systeem van mensen. Van jouw cliënten. Tenminste als jij het op dezelfde manier levert zoals zij altijd gewend waren. En daar ligt volgens mij de sleutel. Want als jij extra toegevoegde waarde levert, liggen er namelijk wel degelijk kansen om een bijdrage te vragen. Of juist contractvrije diensten aan te bieden.

En dat daar nog voldoende kansen liggen, laat deze grafiek zien.

De behoefte aan zorg groeit namelijk behoorlijk. Maar we laten ons gevoelsmatig nogal leiden én beperken door het plafond dat de overheid ons oplegt met gecontracteerde zorg. Daar zit dan bijna ook geen groei. Dus zit je gevoelsmatig knel, zeker als er veel aanbod (oftewel concurrentie) is. Je zet jezelf knel door opgelegde tarieven en regels. Terwijl deze grafiek laat zien dat het dus niets zegt over de behoeften van mensen aan zorg en welzijn. Daar liggen nog volop kansen.

Laat je gedachten dus eens gaan en verken de kansen eens die dit jou biedt. Wetende dat die behoefte 8% per jaar groeit! Hoe mooi zou het zijn als jij daar ook op in kunt spelen: Als jij daar een rol vervult.

En denk alsjeblieft niet gelijk, ‘die opties zijn er niet voor mij’ of ‘geldt niet voor wat ik doe’. Want ik weet zeker dat die mogelijkheden er wel zijn. Maar dat je eerst moet verkennen op welke manier dat mogelijk is. Je open stellen voor nieuwe inzichten. En tja, het vergt natuurlijk wel wat om die horizon te verbreden. Om met een andere blik naar je diensten te kijken. En jouw verdienmodel. Want er liggen echt nog mooie kansen in de zorg. Ook voor jou. Ik word er altijd warm van, zie ze volop. Ik ben benieuwd of jij het ook al een beetje voelt!

 

Had je iets aan deze blog? Volg mij op Facebook en Instagram je krijgt regelmatig handige tips en artikelen in je timeline.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *